Typy personálních agentur v Praze

Hledáte pracovní příležitosti v Praze a chcete zvýšit pravděpodobnost, že uspějete? Oslovte personální agenturu v Praze. V hlavním městě jich najdete více a využívají různé způsoby hledání zaměstnanců. Podle toho je můžeme rozdělit na tři typy:

  • přímé vyhledávání: S tímto typem se setkáte i pod pojmem „headhunting“ (v překladu „lovci hlav“). Spočívá v cíleném oslovení pracovníků, kteří by se na danou pozici nejlépe hodili. Tito lidé zpravidla primárně novou práci nehledají a personální agentury je „přetahují“ od konkurence.
  • využití databází: Hledání probíhá z interních či externích databází. U interních databází jde o lidi, kteří se u personální agentury zaregistrovali za účelem hledání práce. Registrace je zdarma.
  • outsourcing zaměstnanců: Je vhodný pro podniky mající velkou nabídku práce pro méně kvalifikované činnosti. Zaměstnanci není v pracovním poměru s klientem, ale personální agenturou.

Představili jsme si základní typy personálních agentur v Praze a nejen v ní. Jaká konkrétní organizace zprostředkuje práci vám? Máte skušenost s http://proplusco.cz/ ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *