Kvalitní skladové nemovitosti Praha k pronájmu pro průmysl, obchod, logistiku

Mezi základní aspekty úspěšného podnikaní patří správně naplánované distribuční cesty, kterých je možné dosáhnout pouze s ideálně umístěnými a dostatečně vybavenými skladovými prostory. Podle čeho byste měli kvalitní skladové prostory vybírat?

Základem je správná lokalita a výborná dopravní dostupnost

Právě správná lokalita a dostupnost skladových prostor tvoří jeden ze základních kamenů úspěchu. V České republice se pak jistě jedná o Prahu a přilehlé oblasti. Díky dálnicím vedoucím do všech koutů republiky je totiž transport podstatně jednodušší a rychlejší. Právě rychlost je dnes napříč obory jasnou konkurenční výhodou. Není tak překvapením, že heslo pronájem skladů Praha patří k vysoce hledaným v oblasti realit.

Při výběru ideálního skladu byste se měli zaměřit na to, jak daleko je nebližší přípojka na dálnici a další hlavní silnice, aby se k vám dopravci dostali bez potíží. Zároveň by vás pak měla zajímat i dostupnost pomocí MHD, aby měli cestu do práce rychlou a jednoduchou i vaši budoucí zaměstnanci.

Jak velký sklad potřebujete?

Podle oboru, ve kterém působíte vás jistě budou zajímat jen skladu určité velikosti. Pokud hledáte ideální skladové prostory pro obchod s kosmetikou, bude vám jistě stačit menší sklad než v případě skladování průmyslových výrobků. To však závisí i na plánovaném objemu skladovaných zásob.

Jaká je dostupnost nejen základních inženýrských sítí, ale i internetu?

Dříve se firmy při výběru skladu zaměřovaly na dostupnost plynofikace, elektrifikace a vodovodního řádu. Dnes je k provozu většiny skladů potřeba kvalitní internetové připojení, vhodné tak je se zaměřit na to, zda je v oblasti dostupná optika nebo silný signál některého poskytovatele těchto služeb.

Nemusíte plnit speciální předpisy?

Nejen v případě potravinářství, ale i u výbušných látek, kam se řadí i zábavní pyrotechnika a mnoha dalších odvětví, je nezbytné, aby sklady splňovaly další předpisy. Než se tak pro pronájem některých prostor rozhodnete zkontrolujte si aktuální legislativu i vlastní parametry skladu.

Nezapomeňte ani na zaměstnance

Při výběru vhodných skladovacích prostor byste neměli opomenout ani dostatečné zázemí pro zaměstnance. K dispozici by měli mít především šatny a toalety, vhodné je však poskytnout jim i sprchy a kuchyňku pro ukládání svačin či jejich ohřev, a to zejména v případech, kdy jim neposkytujete možnost podnikového stravování.

Vylepšete tuto stránku

Chcete doplnit nebo upravit tuto stránku? Vyplňte textové pole níže. Děkujeme ♥